Нехай його знають всі!12-річний хлопчик з Британії зібрав 255 тисяч фунтів стерлінгів для українських дітей

12-річний Габріель Кларк з Британії вирішив допомогти українським дітям, які постраждали від війни.

Хлопчик вирізав з дерева миску та, оголосивши спеціальну лотерею через соціальні мережі, зібрав кошти, які скерував на допомогу дітям.

Я вирізьбив спеціальну “миску для України”.

Я розіграв її із закликом “Врятувати дітей в Україні”, спочатку поставивши за мету зібрати 5000 фунтів стерлінгів, але до моменту, коли розіграш закінчився, через два тижні вдалося зібрати 250 000 фунтів стерлінгів”, – сказав хлопець.

Ідея Габріеля допомогти українським дітям стала вірусною у мережі, коли його батько закликав людей підписатися на акаунт його сина в Інстаграмі.

Твіти підтримки написали авторка Дж. К. Роулінг, комік Стівена Фрая та актор Джейсон Айзекс.

Переможця лотереї оголосили в неділю, 17 квітня, але сторінка збору грошей була відкрита ще на шість днів.

На дерев’яній посудині були викарбувані синьо-жовті кільця, що символізували український прапор.

Батько Габріеля, Річард, сказав, що реакція була неймовірною. Вони спочатку поставили перед собою мету зібрати гроші у розмірі 5000 фунтів стерлінгів.

“Я ніколи не думав, що мій твіт перетвориться на таку дивовижну річ. Якимось чином це призвело до того, що люди пожертвували понад 250 000 фунтів стерлінгів на допомогу дітям в Україні”, – сказав він.

Відомо, що Габріель зайнявся столярними роботами після того, як йому подарували молоток діда. Хлопчик любить створювати красиві речі з дерева, захоплюється столярством змалку.

“Головне про Габріеля — він має дуже велике серце, — каже його мати-художниця. – Він талановитий, він креативний, але найперше – у нього велике серце”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *