Країну облетіла сумна звістка!Пів години тому нестало відомого українського актора…Невіриться…

Україну облетіла сумна звістка – у Львові помер народний артист України, актор театру імені Марії Заньковецької Євген Федорченко, артисту було 75 років.сьогодні,

Пішов з життя народний артист України: "Кожна його поява була тріумфом"

Про смерть Федорченка повідомила його дочка Олена на своїй сторінці в Facebook. Федорченко побував на гастролях у багатьох країнах і об’їздив всю Україну.

“Татко, як же боляче. Люблю”, – написала Олена.

Вшанував пам’ять артист мер Львова Андрій Садовий, який написав на своїй сторінці в соціальних мережах: “Артист, кожна поява якого на сцені або екрані була тріумфом акторського мистецтва. Щирі співчуття рідним і близьким. Світла пам’ять”.

Євген Федорченко народився в 1946 році в Старосамбірському районі. Він закінчив диригентський факультет Самбірського культурно-освітнього училища, а потім Київський державний інститут театрального мистецтва імені Івана Карпенка-Карого.

10 вересня 1992 року Євген Федорченко став Заслуженим артистом України (за значний особистий внесок у розвиток українського мистецтва, високу професійну майстерність), а 20 січня 2006 року — народним артистом України. У 2007 році йому присвоїли звання “Майстер сцени”. Артист писав вірші і п’єси.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *