В кремлі пан1ка…Польща підтpимала пpаво Укpаїни бити своєю збpоєю по pосії. У путіна відpеагували

Польща підтримує право України використовувати західну зброю проти російських окупантів на території рф.

Як повідомляє Polskie Radio, про у Брюсселі заявив заступник міністра оборони Польщі Цезари Томчик.

“Польща вважає, що Україна повинна мати право використовувати західну зброю для ураження цілей на території росії.

Про це у Брюсселі заявив заступник міністра оборони Польщі.

До дозволу на таке використання військової техніки із Заходу закликав український президент. Володимир Зеленський перебував з візитом у Брюсселі кілька годин”, – пише видання.

Як зазначається, Томчик підкреслив, що не повинно бути жодних обмежень. Водночас він визнав, що таку позицію займають небагато країн.

“Безумовно, ситуація виглядає так, що росія сьогодні робить те, що хоче, а Україна якимось чином обмежується деякими країнами, і це має припинитися.

Польська позиція чітка — Україна повинна мати можливість воювати з тим обладнанням, яке вона отримує, Польща не має жодних заперечень у цьому питанні. Ба більш, ми також просимо на подібних зустрічах, щоб цих обмежень не було”, — сказав він.

За даними видання, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ наголосив, що Україна має повне право на оборону, щоб атакувати цілі за межами своїх кордонів.

Такої ж думки дотримується глава дипломатії ЄС – Жозеп Боррель закликав країни-члени ЄС не ставити страх перед ескалацією конфлікту вище за право України на оборону.

У Кремлі заявили, що ознайомлені із заявою Польщі про те, що Варшава дозволила Києву застосовувати поставлену зброю для ударів по території росії.

Про це повідомив речник російського диктатора діма піськов

“В Кремлі бачили повідомлення, що Польща дозволила Києву застосовувати зброю для ударів по росії. Це було цілком очевидним. Жодних секретів із цього приводу не було”, – висловився він.

піськов також заявив, що Москва говорила про свою реакцію у разі застосування Києвом зброї Заходу для ударів по своїй території.

Зокрема, мовляв, сам “фюрер” путін закликав країни НАТО подумати, “з чим вони граються”.

Джерело

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *