Буллінг у шкільному дворі: На камеру пoбuлu не тільки дівчинку, але і її маму, яка захищала дочку

Раз у раз на сторінках інформаційних ресурсів України з’являється шокуюча інформація про випадки булінгу у навчальних закладах.

 Кілька разів у епіцентрі серйозного скандалу виявлялися неповнолітні дівчатка, які натовпом били однолітку. Нагадаємо, що рік тому в Малині дівчата побили до смерті свою 17-річну подругу за борг 500 гривень, залишивши тіло нещасної на смітнику. І якщо терміново не вжити заходів, найближчим часом аналогічна ситуація може повторитись і у нас у Бердичеві.

Як нам стало відомо, мама 15-річної бердичівки, яка навчається в одному з профтехучилищ міста, подала заяву в поліцію за фактом булінга, якому систематично зазнавала її донька. Жінка стверджує, що дівчинці постійно загрожують ровесниці. Звернутися до поліції їй довелося після того, як цієї неділі в парку культури та відпочинку її доньку, а потім і її саму побили агресивні підлітки.

За словами матері, про те, що її доньці забили «стрілку» в курилці за гаражами біля парку культури та відпочинку, вона дізналася вже поле того, як їй надіслали СМС з проханням терміново прийти, і врятувати дівчинку. Коли батьки прибігли, дитину вже били кілька дівчаток, навколо зібрався великий натовп підлітків, ніхто не робив спроб припинити бійку. Більше того – багато хто знімав те, що проходить на мобільні телефони. За словами матері, коли вона кинулася рятувати доньку, напали і на неї.

За фактом цієї події було викликано наряд поліції, підозрюваних у побитті доставили до Бердичівського міськвідділу поліції, де вони зробили низку життєрадісних селфі та розмістили їх у соціальних мережах. У поліції журналістам розповіли свою версію подій: що внаслідок словесного конфлікту почалася бійка між двома дівчатками, яка закінчилася завданням тілесних ушкоджень. Хто кого бив – з’ясовує слідство, відомості внесено до ЄРДР за ст. 125 ч. І Кримінального кодексу України.

Постраждала дівчинка зізналася батькам, що вона систематично зазнавала цькування з боку нападників. Вони постійно погрожували і насміхалися з своєї жертви і навіть казали, що хочуть бачити її в труні. Також, за словами дівчинки, на місці події була присутня її одногрупниця та студенти інших навчальних закладів нашого міста.

Тепер сім’я боїться, що справу спробують зам’яти, адже одним із ініціаторів систематичного цькування та побиття є донька… співробітниці Бердичівського відділу поліції. Про те, що сталося, повідомлено заступника мера міста Бердичева Валентину Адаменко, яка займається сферою освіти в місті Бердичеві. Сподіваємось на те, що начальник Бердичівського міськвідділу Олег Мельничук зможе забезпечити законне розслідування цієї резонансної справи, і поліція не покриватиме своїх колег.

Денис ЗАРЕМСЬКИЙ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *