Медведчук пів години тому розповів СБУ свою версію щодо закупівлі вугілля в «Л/ДНР», у Порошенка відповіли

Медведчук розповів СБУ свою версію щодо закупівлі вугілля в «Л/ДНР», у Порошенка відповіли

Народний депутат Віктор Медведчук повідомив подробиці у справах про «приватизацію» нафтопроводу «Самара – Західний напрямок», закупівлю вугілля у так званих «ЛДНР» та про роль Порошенка у схемі.

Проте адвокат експрезидента заперечує версію Медведчука. Про це Служба безпеки України повідомила у Фейсбуці, пише Медіа агентство АСС з посиланням на Укрінформ.  Затриманий СБУ Медведчук, якому висунуто підозру у державній зраді та сприянні тероризму, розповів про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» для подальшого прокачування через нього дизельного палива. «Описуючи суть схеми, Медведчук деталізував роль у ній колишнього Президента Петра Порошенка, а саме, що той не лише звернувся до Медведчука з проханням сконтактувати з керівництвом рф, а й забезпечив прийняття необхідних рішень в усіх українських інстанціях», – заявили в СБУ.

Дивіться нас на YouTube «Щоб цей трубопровід став приватною власністю, а по факту – власністю самого Порошенка, необхідно було виконати низку дій… Суди, прокуратура, Антимонопольний комітет, Фонд держмайна – всі вони приймали рішення, звісно, необхідні для особистих інтересів Президента Порошенка», – повідомив Медведчук.

Таким чином, зауважили в СБУ, «затриманий запевняє, що питаннями трубопроводу він займався на прохання експрезидента і зрештою за рік роботи трубопровід заробив для його власників вдвічі більше коштів, ніж було вкладено в його викуп – до 42 млн доларів США. А з травня 2019 року, тобто після припинення повноважень Порошенка, прокачка дизелю через магістраль припинилася». Медіа агентство АСС є в Instagram Крім того, Медведчук розповів деталі налагодження у 2014-2015 роках механізму закупівлі вугілля для потреб енергетики України на тимчасово окупованих територіях так званих «ЛДНР», практично – у ватажків бойовиків. «У цьому була задіяна фактично вся верхівка державного апарату, починаючи з Президента і закінчуючи міністрами, правоохоронцями і тими, хто безпосередньо реалізовував цю схему», – пояснив Медведчук. Він назвав конкретні прізвища високопосадовців, причетних до завдання шкоди інтересам нашої держави, – колишні урядовці, екскерівництво Нацбанку, народні депутати і представники правоохоронних структур. В СБУ підкреслили, що продовжують слідчі дії з затриманим, щоб встановити всі факти, обставини, організаторів і учасників вчинених злочинів. Адвокат експрезидента заперечує версію Медведчука Проте адвокат Петра Порошенка Ігор Головань сказав, що слова Медведчука не відповідають дійсності. 

Про це він розповів Суспільному. «На нашу думку взагалі те, що робить СБУ — це винятково піар. По-перше, це не їхня справа, цим має займатися ДБР. І те, що про це говорить СБУ – це підтверджує, що тут нічого спільного із правдою і законом немає», – сказав адвокат експрезидента. На думку Голованя, рішення оприлюднити свідчення Медведчука пов’язане із судовим засіданням у справі п’ятого президента. «Сьогодні призначене судове засідання стосовно арешту на майно Петра Порошенка. Це звичайний тиск на суд», — підсумував адвокат

Джерело

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *