«В ночі відбудеться наш останній бій» щойно в інтернеті на сторінці морських піхотинців з’явився допис – прощання

На сторінці 36 бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Бiлинського з’явився допис , в якому стверджується , що морпіхи вже на межі , без зброї , їжі та води , велика кількість поранених і загиблих i сьогодні відбудеться їх останній бій . – В першу чергу про головне . Відповідний допис з’явився на сторінці 36 бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського у Facebook . 36 ” Дорогий український народе ! Ми бригада Морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського , не зрадивши присяги 2014 вийшли з Криму і продовжували гідно виконувати завдання щодо оборони України . З початку вiйни ми вже 47 діб захищаємо Маріуполь . Нас бомбили з літаків , нас обстрілювали з артилерії , танків і інших вогневих засобів . Mu гідно тримали оборону роблячи неможливе .

Але будь – які ресурси мають властивість вичерпуватися . За час бойових дій нам один раз передали 50122 снарядів , 20 мін трохи NLAW i Starlink Iлона Маска дякуємо , Ілоне , він витримав безліч авіаударів і досі працює . Більше нам не передали нічого . Без боєкомплектів ми не маємо можливості оборонятися , супротивник поступово відтіснив нас на завод Азовмаш , оточив , скував вогнем і тепер намагається нас знищити . Був варіант привести до нас резерви , щоб посилити і продовжити оборону . Були варіанти бригаді вчинити прорив i вийти до СВОЇХ Вiйськ . Ми докладали про це B ОТУ Схід i BOHU починали планувати операцію . Ми докладали про це B ООС BOHU 3 говорили ” Тримайтесь , MU працюємо ” , обіцяли вертоліт , який так і не прилетів . Мu розмовляли головнокомандувачем , ЯКИЙ пообіцяв деблокаду . Ми розмовляли з Гарантом , який гарантував нам або політичне або військове рішення ситуації .

Понад місяць воювали без місяць морпіхи Поповнення боеприпасів , боєприпасів , без їжі , без води чи трохи не пивши воду з калюжі і гинули пачками . Гора поранених складає мало не половину бригади . У кого не відірвані кінцівки i можуть ходити повертаються – в ряд . Піхота уся загинула стрілецькі артилеристи , бої ведуть зенітники , зв’язкiвцi , водії та кухарі . Навіть оркестр . Гинуть , але борються . Mu поступово закінчуємося . Мудрі генерали боеприпаси y радять відбирати супротивника . Напевно , не вимерли ці совкові паркетники , тому багато народу через них помре даремно .

Були шанси . Були можливості , але через боягузтво докладати по вертикалі вони не реалізовані . З нами вже ніхто не хоче спілкуватися , тому що ми списані .

Сьогодні буде напевно останній бій , оскільки боєкомплектів не залишилося . Далі в рукопашну . Далі для деяких смерть , а для деяких полон . Дорогий український народе ! Я не знаю що буде далі , але я дуже тебе прошу , згадай морських піхотинців добрим словом i незалежно від того , як будуть розвиватися далі події , не говоріть погано про морську піхоту . Вони зробили усе можливе i неможливе .

Бо ми ВІРНІ ЗАВЖДи ! 11.04.2022 … ”

Цей допис викликав бурхливі суперечки у соцмережах стосовно його правдивості . Люди поділилися на два табори : одні переконували , що так все і є , інші вірили , що сторінку просто зламано зловмисниками . Депутатка Київради та волонтерка Аліна Михайлова стверджує , що допис правдивий , i не можна нікому судити TUX , ХТО знаходиться у пеклі та воює із залишками зброї .

Головний редактор видання ” Новинарня ” Дмитро Лиховій стверджує , що допис на сторінці не є фейковим , одначе , він не від iменi усієї бригади a від однієї людини : ” Про 36 – ту бригаду в Маріуполі правда , сторінку не ламали . Все справді дуже – дуже складно . Єдине – це не офіційна позиція бригади , a ” лист морського піхотинця ” , одного з офіцерів вищого рівня ” . – Військова Ярина Чорногуз переконана , що допис правдивий вона закликала людей не засуджувати героїв , які в нелюдських умовах боронять місто вже 47 днів :

” Знаю , що це не фейк i знала відпочатку по тону . Навіть не думайте звинувачувати їх у чомусь ! Розумієте , більшості з вас , хто не був в оточенні ворожою армією – їх не зрозуміти . Навіть близько не зрозуміти . Тримати частину міста і не здаватися такий довгий період часу без постачання , будучи приреченими на загибель це вам не у фейсбуці розказувати про незламність і ” до кінця ” . Це героїзм . Неймовірний ” .

Джерело – bykvu

джерело

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *