“Вор0ги згиньте з нашої землі!Фашисти ідіть геть..”в бою з москалями загинув молодий боєць ВСУ..помоліться за нього

Прошу вас пом’янути загиблого воїна –нащадка повстанця Холодного Яру.Андрія Олександровича Вдовенка.Неймовірно гарний, молодий і усміхнений, сміливий з велим серцем.

21.03.2022 близько 7:30 загинув Андрій Вдовенко(1998 р.н.), героїчно захищаючи нашу Україну, під час оборонного бою біля н.п.Солодке( Волноваський р-н.) в складі 1-го десантного штурмового взводу 2-го десантного штурмового батальйону 95 бригади.З 2017 по 2020 р. захищав батьківщину в розвідувальній роті 58ОМПБ.

З перших днів війни не зміг прибути, через бойові дії, до рідної 58 ОМПБ, і пішов захищати батьківщину у складі 95ДШБ.Він правнук Адама Самійловича Вдовенка, який з 1917 по 1922 рік боровся за самостійну Україну разом з іншими добровольцями Холодного Яру. Його бойовим побратимом був Юрій Горліс-Горський –– той самий автор історико-документального роману «Холодний яр» із псевдо Залізняк. А в часи німецької окупації, у 1942-1943 роках, Адам Вдовенко був старостою села Трушівці Чигиринського району. І був він настільки людяним і справедливим, що радянська влада ледве зліпила йому звинувачення після повернення на українські землі.А ще, після повернення в Трушівці радянської влади в грудні 1943 року, своєму синові Михайлу, якому на той час було дев’ятнадцять, Адам Вдовенко сказав: «Іди, синок, визволяй Батьківщину». І сам на суді, коли йому дали останнє слово, заявив: «Прошу суд направити мене на фронт».У 1933 році родина Адама Вдовенка з Трушівець втекла від голоду й репресій на Донбас. Під час Другої світової повернулася в Трушівці, а потім, після засудження Адама Вдовенка як старости села під час окупації, знову виїхала в Сталінську область. Адам Самійлович відбув 10-річне ув’язнення у виправно-трудових таборах і помер у родинному колі, на Донбасі.У 2014 році війна для його родини почалася знову. Вдовенки змушені були переїхати в Київ.Поступово обживалися. Як тільки Андрію виповнилося 18 років, він одразу вступив до лав ЗСУ. Захищати свою батьківщину, свій дім! У Києві поховали Андрія! Царства Небесного воїну Андрію!🙏Спочивай з миром, рідний.Вічна пам‘ять!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *