“Я благаю вас допоможіть мені…”У Чернівцях дідусь-переселенець просить допомогти повернути викрадену онуку ..репост

У Чернівцях дідусь-переселенець просить допомогти повернути викрадену онуку ..репост просимо…

На фото: родичі Кіри Росіяни депортували з міста 12-річну дівчинку Кіру Обедінську, яка осиротіла на війні, зараз вона із пораненнями перебуває у донецькій лікарні.

У Чернівцях дідусь-переселенець просить допомогти повернути викрадену онуку

Дівчинка Кіра втратила матір ще немовлям, а 17 березня росіяни вбили і її батька Євгена – він став жертвою одного з численних авіабомбардувань Маріуполя, пише Медіа агентство АСС. Наші новини є у Facebook Кіра має рідних на вільній частині України. Рідний дідусь, заслужений тренер України з водного поло, готовий взяти її до себе.

У Чернівцях дідусь-переселенець просить допомогти повернути викрадену онуку

Однак росіяни насильно вивезли до Донецька її та інших людей, з якими вона перебувала у бомбосховищі. «Кіра жила у нас тривалий час. За три дні до того, як ми покинули Маріуполь, тато дівчинки, тобто мій син Женя,  забрав дочку до себе. Під час одного з авіабомбардувань син загинув, внучка була у сховищі з іншими людьми. Згодом Кіра з усіма пішла з групою дітей і дорослих у напрямку з Маріуполя. Там один хлопчик підірвався на міні, а Кіра отримала поранення. Їх підібрали і відвезли у донецьку клініку», – розповів дідусь Олександр Обедінський. Сьогодні дідусь спілкувався з Кірою по відеодзвінку. У неї поранені шия, рука, осколок у вусі. Родичі звертаються до усіх організацій, міжнародних спільнот та всіх, від кого залежить повернення дівчинки в Україну. «Йому важко. Два дні назад він втратив сина. Ми про це дізнались випадково. А уже пройшло два тижні з моменту загибелі. І як забрати Кіру додому – не знаємо. Дівчинка сирота. Ми всі скучаємо одне за одним», – каже бабуся дівчинки Світлана. Відомо, що росіяни забирають українські документи у тих, кого викрадають. Ймовірно, вони мають намір відправити Кіру та інших з окупованого Донецька на територію російської федерації. Разом з тим, це порушення міжнародного гуманітарного права.  

Джерело

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *